Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır

Konusu 'Etli ve Sulu Yemekler' forumundadır ve Mesport tarafından 26 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Mesport

    Mesport Super Moderator

    Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır




    500 gr. Patates

    250 gr. Kemikli Kuzu Eti

    1 Adet Soğan

    1 Adet Domates

    1 Adet Sivri Biber

    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

    5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

    2 Diş Sarımsak

    1/2 Çay Kaşığı Karabiber

    1/2 Çay Kaşığı Kimyon

    1 Tatlı Kaşığı Tuz

    3 Su Bardağı Kaynar Su



    Etli Patates Yemeği Yapılışı:

    Patatesler soyulacak ve tercihinize göre küp, halka veya elma dilimi doğranacak. Soğan yemeklik, sivri biber kuşbaşı doğranacak. Domates kabukları soyulacak ve küp doğranacak. Sarımsakların her biri iki parçaya bölünecek. Kemikli kuzu eti fazla yağ ve sinirler temizlenecek. encere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuzu eti ilave edilecek ve normal ısıda etin rengi dönünceye kadar kavrulacak. Tencere içerisinde etler bir yere toplanacak. Açılan yere soğan katılacak ve düşük ısıda kavrulacak. Üzerine sivri biber ve sarımsak ilave edilecek, hafif kavrulacak. Ardından salça ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak.

    Domatesler katılacak diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine patates, 3 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek.Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 35 dakika süre bitiminde yemeğiniz servise hazır.

    Afiyet Olsun...

Sayfayı Paylaş