Yoğurt nasıl yapılır tarifi

Konusu 'Mutfağımız ve Yemeklerimiz' forumundadır ve HAKAN tarafından 5 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. HAKAN

    HAKAN New Member

    Yoğurt nasıl yapılır tarifi

    Yoğurt yaparken sütün sıcaklığı

    Yoğurt tarifi

    Annemin yaptığı yoğurtları hatırladım bu konuyu açarken kalıp gibi olurdu. Şimdi hatırladığım şekliyle annemin yaptığı yoğurdun tarifini paylaşmak istedim sizlerle.


    Yoğurt tarifi.jpg


    Yoğurt yaparken en önemli noktanın sütün sıcaklığı olduğunu söyler annem. Ne çok sıcak, ne çok soğuk. Küçük parmağınızı sütün içine sokun ve saymaya başlayın. 8'e kadar sayın eliniz yanmadıysa sütün sıcaklığı tam kıvamındadır. Eğer sıcağı hissetmeyeceğiniz kadar soğuksa unutmayın yoğurdunuz yine olmaz.
    Sütün sıcaklığını hazırladık şimdi küçük bir kase alın ve ılık süt ile bir çay kaşığı kadar yoğurdu iyice ezin ve hazırladığınız ılık sütle karıştırın. İşte işlem tamamlandı. Şimdi sıcaklığın aniden kaybolmaması için kapağını sıkıca (hava almayacak şekilde ) kapatın. Etrafını bir sofra bezi ile sarın ve üzerini mümkün olduğunda kalın bir örtüyle kapatın.
    Şimdi dinlenmeye bırakın yoğurdu demlensin. Bu işlemleri akşamdan yaparsanız sabaha yoğurdunuz hazır olacaktır. Denedikten sonra buradan yorum yapabilirsiniz.

Sayfayı Paylaş